Nu mai e nevoie de opinia unui expert care să ne convingă că vestimentația potrivită contează mult când mergem la un interviu de job. Un nou studiu arată că foarte importante sunt și culorile în care ne prezentăm în fața potențialului angajator.

Studiul realizat în Chicago de cei de la CareerBuilder relevă faptul că angajatorii apreciază albastrul ca fiind culoarea care denotă profesionalism, iar imediat după se clasează negrul, griul și maroul. Albul este și el o opțiune bună, pentru că transmite că ești o fire organizată. La capătul celălalt, al culorilor care nu sunt indicate să fie purtate la interviul de job, cei mai mulți angajatori au ales portocaliul, nuanța fiind asociată cu lipsa de profesionalism.

Cel mai potrivit este să optăm pentru culori neutre, croiuri simple, și să lăsăm pentru alte ocazii accesoriile statement. Nu o luați ca pe un îndemn la a încerca să vă ascundeți complet personalitatea, însă când vine vorba despre a face o primă impresie plăcută, studiile arată că trebuie să mizăm pe simplitate și grijă pentru detalii. Prin urmare, încearcă să impresionezi prin cunoștințele și calificările tale. Iar din punct de vedere estetic, verifică să ai pantofii îngrijiți, hainele călcate și manichiura proaspăt făcută.

Descoperă în galeria foto piese vestimentare și accesorii care ți-ar putea aduce mai multe puncte în plus la interviu.