Desfasurata in una din cele mai luxoase si extravagante locatii din Romania, Stejarii Country Club, Gala Turismului-Fashiontv Tourism Awards 2015, a avut drept scop promovarea turismului romanesc si stimularea investitorilor din industria turistica, evidentiind si promovand realizarile acestora din anul 2014.

Trofeele au fost decernate pe zone geografice, pentru a reliefa specificul turistic și rezultatele deosebite care au marcat zonele respective. Acesta a fost realizat de fashiontv Romania în colaborare cu Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România, alături de Federația Industriei Hoteliere, Organizația Patronală a Turismului Balnear din România și Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural, sub patronajul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului. Tema din acest an a fost conservarea culturii tradiționale, un element care constituie o importantă atracție turistică pentru țara noastră.

Zona Maramureș

 • Premiul special a fost acordat Primariei satului Botiza, jud. Maramures, pentru păstrarea tradițiilor specifice Maramureșului, Domnului Ionuț Sidău – solist de muzică populară, fiu al satului și cetățean de onoare al satului Botiza din Maramureș.
 • Premiul Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, organizație parteneră Galei Turismului a fost acordat Complexului Lotus – Băile Felix, Oradea, județul Bihor, pentru investiția în centrul de sănătate și agrement de nivel European, într-o stațiune balneară, destinat tuturor vârstelor. Premiul a fost oferit Domnului Florin Serac – reprezentantul Complexului Lotus.

ZONA TRANSILVANIA

 • Premiul acordat Complexului Turistic Valea Verde Resort din satul Cund, Județul Mureș, pentru o destinație care este rezultatul îmbinării pasiunii pentru natură, frumusețe și relaxare, a fost oferit proprietarului Johnas Schafer.
 • Premiul FAPT Sibiu acordat Hotelului Hohe Rinne Păltiniș Hotel & SPA a fost oferit Directorului hotelului, Liviu Furdiac.
 • Premiul special acordat Primăriei Alba-Iulia, pentru punerea în valoare a celei mai mari cetăți din România, Cetatea Alba, a fost oferit Ciy Manager-ului orașului, Nicolae Moldovan.

ZONA MONTANA

 • Premiul FAPT Râșnov acordat Cetății Râșnov pentru atragerea de turiști români și străini deopotrivă, a fost oferit Directorului Muzeului de Istorie Brașov, Domnului Nicolae Pepene.
 • Premiul Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural din România Brașov oferit Pensiunii Presige, a fost oferit reprezentantului pensiunii, Doamna Ionela Pascu.
 • Premiul Asociației pentru Promovarea și dezvoltarea Turismului Prahova oferit Hotelului Internațional Sinaia, județul Prahova a fost oferit Directorului de Marketig, Domnul Marius Vânătoru.

ZONA MOLDOVA

 • Premiul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Neamț acordat Pensiunii Aristocratis, a fost oferit proprietarului pensiunii, Domnul Francesco Capuano.
 • Premiul special pentru cel mai innovator proiect de dezvoltare urbanisitcă din afara Bucurștiului oferit Complexului Palas Mall din Iași – cea mai cosmpolită destinaţie de cumpărături şi timp liber din nord-estul ţării, a fost oferit Directorului de Marketing, Domna Ioana Albulescu.

ZONA OLTENIA

 • Premiul special pentru “Programul Acasă la Brâncuși” acordat Asociației de Promovare a Turismului Gorj, pentru conservarea tradițiilor locale, a fost oferit Președintelui Coniliului Județean Gorj, Domnul Ion Călinoiu.

ZONA MUNTENIA

 • Premiul Travel Buzău – Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Buzău acordat Pensiunii Casa Matei din Buzău, a fost oferit reprezentantului pensiunii, Doamna Cistișor Loredana.

ZONA DOBOGEA – DELTA DUNARII

Pentru Delta Dunării – un areal imens fiind zona integrată în patrimoniul UNESCO, o destinație turistica care atrage anual turiști din întreaga lume, fiind unele dintre puținele locuri din Europa în care farmecul salbatic și natural al zonei nu este distrus de exploatarea turistică – au fost acordate următoarele premii:

 • Premiul pentru Complexului Delta Nature Resort a fost oferit proprietarului complexului, Domnul Almas Mohammed
 • Premiul pentru zona cu cea mai mare atracție turistică din Deltă în 2014 – Satul Pescăresc Crișan a fost oferit Primarului satului, Domnul Ilie Munteanu.

LITORALUL ROMANESC

In zona cu cea mai mare atracție pentru turiștii din întreaga lume, au fost acordate următoarele premii:

 • Premiul Asociația Litoral acordat restaurantului Nunta Zamfirei din Eforie Nord a fost oferit proprietarului localului, Domnul Gelal Eden.
 • Premiul special pentru Asociația Cluburilor pentru sprijinul acordat în promovarea și dezvoltarea brandului Mamaia a fost oferit Președintelui Asociației, Domnul George Micu.
 • Premiul special acordat Primăriei Municipiului Constanța pentru reabilitarea integrală a falezei din Constanța și Mamaia a fost oferit Viceprimarului Municipiului Constanța, Domnul Decebal Fagdau.

PREMII SPECIALE

De asemenea, în cadrul Galei, au fost acordate o serie de premii speciale, după cum urmează:

 • Premiu special oferit fostului Ministru Florin Jianu pentru sprijinul acordat turismului românesc prin adoptarea legii de scădere a TVA cu 9% pentru pachetele turistice din România și adoptarea Legii Tichetelor de vacanță.
 • Premiu special acordat vicepreședinte ANT, Mirela Matichescu, pentru parteneriatul de success dezvoltat între Autoritatea Națională pentru Turism și Industria Turistică.
 • Premiul special pentru Federația de Promovare Turistică a Moldovei, pentru susținerea turismului românesc prin parteneriatul cu asociațiile profesionale din turismul românesc a fost oferit Președintelui Federației, Domnul Alexandru Filipschi.
 • Premiul special touroperatorului israelian Meshek Wings, pentru aducerea celor mai mulți turiști israelieni pe teritoriul României a fost oferit Directorului Comercial, Domnul Meidan Butnaru.
 • Premiul special pentru Republica Populara Chineză acordat pentru susținerea turismului românesc prin intermediul unei campanii naționale televizate realizată cu scopul atragerii turiștilor chinezi în România a fost oferit Președintelui Caei de Comerț Chineze, Domnul Wang Yan.

BUCURESTI – CAPITALA EUROPEANA

Pentru București au fost acordate următoarele premii:

 • Premiul pentru Muzeului Țăranului Român afost oferit Doamnei Iuliana Bălan, Specialist Markting și comunicare.
 • Premiul pentru Hotel Epoque a fost oferit Domnului Ciprian Lazariu.
 • Premiul pentru restaurantul specific tradițional a fost oferit Restaurantului Voievodal, Directorului de Vânzari, Domnul George Dumitrescu.
 • Premiul pentru Restaurantului La Brasserie, pentru îmbinarea cu success a turismului de business cu atracțiile specific tradițional-culturale.
 • Premiul special pentru Primăria sectorului 3 a Municipului București pentru reabilitarea integrală a Bulevardului Unirii a fost oferit Primarului sectorului 3, Domnul Robert Negoiță.
 • Premiul special acordat Complexului Stejarii Country Club, pentru cel mai important susținător și promoter al turismului în București și al brandului de țară pe plan internațional a fost oferit Adminsitratorului complexului, Doamna Cătălina Bobârnac.